Ajankohtaista

竞博app: Risto Ojaj?rvi on Vuoden Nuori Fyysikko 2017

竟博 www.joycutlery.com Risto Ojaj?rviSuomen Fyysikkoseura on palkinnut Risto Ojaj?rven Jyv?skyl?n yliopiston fysiikan laitokselta Vuoden Nuori Fyysikko 2017 -palkinnolla. Ojaj?rvi sai palkinnon pro gradu -ty?st??n “Electron-phonon interaction in flat-band superconductivity”, jossa tutkitaan suprajohtavuutta teoreettisesti uudella tavalla. Ty?n ohjaajana toimi Jyv?skyl?n yliopiston fysiikan laitoksen professori Tero Heikkil?. Suprajohtavuus on ilmi?, jossa aineen s?hk?nvastus katoaa l?mp?tilan laskiessa kullekin aineelle ominaisen kriittisen l?mp?tilan alapuolelle. Suprajohtavuudella on monia teknisi? sovellutuksia, joista tyypillisin on korkean magneettikent?n aikaansaaminen. Palkinto luovutettiin Ojaj?rvelle 21.3. Turussa vuosittaisten Fysiikan p?ivien avajaisistunnossa, jossa h?n my?s piti esitelm?n ty?st??n. Palkinto on arvoltaan 1000 euroa.

Risto Ojaj?rvi kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 2006 Alaj?rven lukiosta. Lukion j?lkeen h?n on opiskellut sek? fysiikkaa ett? kuvataidetta. H?n valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2015 Lahden ammattikorkeakoulusta. Filosofian maisteriksi Ojaj?rvi valmistui Jyv?skyl?n yliopiston fysiikan laitokselta 2017 p??aineenaan teoreettinen fysiikka ja sivuaineenaan matematiikka. Nyt Ojaj?rvi ty?skentelee fysiikan laitoksella jatko-opiskelijana.

Lis?tietoja:

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,